Zdravka cvičí s OnlineFitness Novinky

Po jednání Bezpečnostní rady státu 11. března 2020 vydalo Ministerstvo zdravotnictví bezpečnostní opatření, ve kterém zakázalo osobní přítomnost žáků a studentů na vzdělávání a studiu, což postihlo samozřejmě i naši školu.

Výuka od té doby probíhá pro většinu žáků a distančně a my učitelé tělesné výchovy jsme řešili, jak žáky zapojit a dopřát jim pohybovou aktivitu online. Po několika vytvořených trénincích jsem si vzpomněl na web onlinefit­ness.cz, na jehož vývoji jsem se v jeho začátcích podílel.

Po rychlé domluvě se podařilo získat přístup pro všechny třídy kromě těch, které čeká maturitní zkouška nebo zkouška závěrečná. Přibližně 330 žáků a žákyň tak dostalo možnost cvičit ze svého domova a vybrat si z desítek lekcí a cvičit při přímém přenosu, nebo ze záznamu. Věřím, že tuto unikátní možnost zejména dívky využijí a zpestří si tak svůj náročný den v rámci distanční vý­uky.

OnlineFit­ness – klik, který Ti změní život. Budeme rádi, pokud tato unikátní možnost cvičení některým žákyním změní život a každodenní dávka pohybové aktivity pro ně bude samozřejmos­tí.

Děkujeme OF za příležitost a všem cvičícím pak přeji co nejvíce odcvičených lekcí a zlepšující se kondici.

A jaké jsou reakce našich žákyň?

“Myslím si, že je to docela fajn takhle mít možnost si zacvičit doma, když někdo nechce riskovat a chodit do fitka. Má to i hezké zpracování a celkově mi to přijde fajn."

“Přijde mi to jako dost dobrá stránka, mají to dobře udělané, cviky pro mě nejsou zas tak náročné :).”

“Sice mě vše bolí, ale je to moc fajn a baví mě to. Jsem ráda, že mám takovou možnost a děkuju za ni.”

“Do OnlineFitness jsem se zaregistro­vala. Stránky jsou přehledné. Rychle jsem se v nich naučila pracovat. Zatím cvičím každý den.”

“Na domácí cvičení to je úplná pecka! Z velkého množství druhů cvičení si každý vybere své-nejpohodlněj­ší, co ho baví. Pro seberozvoj geniální a hlavně to člověka v těchto chvílích nakopne, ať jen nesedí na zadku a alespoň něco (málo) se sebou dělá! Jen tak na závěr, mám pocit, že se mi vyplavilo až moc endorfinů, chce se mi pořád smát a zlepšilo mi to celý den.”

Líbí se mi že videa jsou krátká i delší. Je tam velký výběr co zrovna chceme cvičit. I když dopoledne nemám čas, odpoledne pustím záznam a jedu podle něj. Dobře se mi podle nich cvičí, je to lepší než nějaká stažená aplikace. Takže za mě super!”

“Stránka je super, cvičí se podle ní dobře, jen je trochu škoda, že se denně můžu přihlásit jen na jednu lekci. Jinak nemám co vytknout.”

Matěj Koňařík