Mikuláš v rozhlase Novinky

V úterý 5. prosince se skupina dobrovolníků vydala do tří mateřských školek se svou pohádkou „Alenka v říši divů“ s doprovodem Mikuláše, čerta a andílka.
Skoro třicetiletá tradice našeho Mikulášského rejdění k nám přivedla reportéra Českého rozhlasu Zlín, Libora Netopila, který vedl rozhovor s naší paní učitelkou Mgr. Alicí Stašovou, a také s účastníky mikulášské nadílky i s našimi andílky.
Reportáž byla odvysílána tohoto dne v odpoledních hodinách.
Pohádka byla plná magických postaviček a krásných malovaných obrázků z říše fantazie. V pohádce vystupoval Bílý králík, kterého ztvárňovala Anna-Marie Bělíková (2.A), zlo představovala Srdcová královna v podobě „Sis“ (Martina Škrabánková, 2.A) a dobro zahrála Bílá královna (Hedvika Hrazdirová, 2.B). Dále samozřejmě Alenka z říše divů (Alena Huňková, 2.A), která se setkala s kočkou Šklíbou (Monika Matůšková, 2.A) a Kloboučníkem (Ester Malúšová, 2.A).
Když byla pohádka odehrána, přišel náš skvělý Mikuláš (Dominik Fiodor, 2.A), který svým projevem zapůsobil nejen na nás, ale i na všechny děti. Po jeho pravici stál andílek (Zuzana Hejzlarová, 2.A) a po levici čert (Kristýna Kalmárová, 2.A).
Všichni zúčastnění zazářili a děti i paní učitelky byly spokojené. Děti dostaly sladkosti v podobě perníků i zdravějších dobrot, jako jsou třeba pomeranče. Už teď se těšíme na příští rok a na další pohádku.
Ester Malúšová, 2.A

Alice Stašová