Odborná exkurze v Brně Novinky

Dne 10. dubna 2017 jsme s třídou 1. V v do­provodu Mgr. Alice Stašové a Mgr. Heleny Krausové navštívili anatomické muzeum Lékařské fakulty Masarykovy Univerzity v Brně. Zde jsme si mohli prohlédnout přes 200 oprav­dových nebo umělých exponátů, mezi které patřila i kostra nejvyššího muže Josefa Drásala, který měřil 242 cm.
Poté jsme se přesunuli do Fakultní nemocnice v Brně, kde jsme navštívili Kliniku úrazové chirurgie – Spinální jednotku. Tímto oddělením nás provázela Kateřina Němcová.
Dozvěděli jsme se spoustu informací o postupech péče u pacientů s úrazem míchy a páteře. Nahlédli jsme na pokoje nemocných a fyzioterapeut tohoto oddělení nám ukázal v tělocvičně veškerá zařízení, která slouží k cvičení s pacienty. Dále jsme pokračovali na Kliniku anestezio­logie, resuscitace a intenzivní medicíny na pracovišti medicíny dospělého věku. Zde nás provázel vrchní sestra Mgr. Bronislav Moravčík. Byli jsme seznámeni s chodem oddělení a s péčí o pacienta v intenzivní péči a s novinkami na urgentním příjmu.
Děkujeme organizátorům za to, že nám umožnili vidět jiná pracoviště.
Radim Hlinák
student z 1. V

Alice Stašová