Praha 4.A, 3.O Novinky

Ve dnech 24. 9. až 27. 9. 2018 absolvovala naše třída 4.A, společně s 3.O, literárně historickou exkurzi v Praze.

Den 1. Po příjezdu do Prahy jsme si uložili zavazadla v hostelu Franz Kafka. Následovala prohlídka Ústřední vojenské nemocnice, Břevnovského kláštera a Hradčan.

Den 2. V dopo­ledním programu byl památník odboje proti nacismu. Nahlédli jsme do krypty a kostela sv. Cyrila a Metoděje, kde se ukrývali a hrdinně bojovali parašutisté Gabčík, Kubiš, Opálka, Valčík a další. Následovala procházka Malou Stranou a Pražským hradem. Večer jsme se hodili do gala a vyrazili na mrazivou komedii „Už je tady zas!“. Doporučujeme!

Den 3. Prohlídka Staronové synagogy a Židovského hřbitova ve spojení s workshopem o židovských tradicích. Odpoledne vyjížďka lodí po Čertovce a po Vltavě kolem Karlova mostu. Večer – Verdiho La traviata v Národním divadle.

Den 4. Program praskal ve švech a stoupaly počty nachozených kilometrů. Staré Město, Vyšehrad i Slavín jsme z posledních nastřádaných sil „jakž takž“ zvládli. A o tom, kde se ukrývá useknutá ruka zloděje, kterému socha zabránila v krádeži, se dozvíte příště. Zajeďte si do Prahy!

Děkujeme učitelskému doprovodu za skvělou prohlídku Pra­hy.

Za 4.A a 3.O Kamená­řová Eva

Kamenářová Eva