Vyhráli jsme... Novinky

Dne 8. března 2017 jsme se za doprovodu paní učitelky Stašové zúčastnily XII. ročníku Psychologické olympiády, která se uskutečnila na Masarykově gymnáziu, Střední zdravotnické škole a Vyšší odborné škole zdravotnické Vsetín.
Naší školu na soutěži reprezento­valy dvě studentky, a to Julie Šmatlová ze třídy 2. A a Markéta Silná ze třídy 3. B, které zde bojovaly o nejvyšší příčku a následný postup do celorepubli­kového kola. Dále se soutěže zúčastnili zástupci z města Vsetína, Kroměříže a Uherského Hradiště.
Samotná soutěž probíhala v malé, ale příjemné aule za účasti všech soutěžících, odborné poroty, žákovské poroty, pedagogů a žáků školy. Pro letošní rok bylo téma Když člověk potká člověka. Jako první vystoupila Markéta, která přišla s nejorigi­nálnějším a nejnápadi­tějším podtématem ze všech soutěžících, a to Nůžky jako nástroj pro změnu lidské osobnosti. Celá její prezentace pojednávala o tom, jak na lidi působí vlasy. Nechybělo zde ani video a příběh nakonec. Kdyby se dávala cena za nejoriginál­nější téma, jistě by ji vyhrála Markéta.
Následovala Julie se svou prezentací Svět introvertů, kterou chtěla ostatním zábavnou a poutavou formou přiblížit, jaký je běžný den introverta. Její prezentace měla úspěch již ve školním kole, takže nebylo pochyb, že zaujme i tady. Nejnapína­vější část dne začala po prezentaci ostatních, a to vyhodnocení a vyhlášení vítězů. Nejprve se vyhlašovalo vítězství v žákovské porotě, kde zvítězila naše žákyně Julie Šmatlová. Odborná porota vyhlašovala první tři místa.
Na 3. místě se umístila Aneta Kratochvílová z MG, SZŠ A VOŠ Vsetín se svou prezentací Sebereflexe, na 2. místě se umístila Marie Hanáčková ze SZŠ v Uherském Hradišti, která si připravila prezentaci o Tomáškovi s dětskou obrnou a 1. místo obsadila žákyně naší školy Julie Šmatlová s již zmiňovanou prezentací.
Oběma moc gratuluji k úspěšnému dni a Julii budeme držet palce v celostát­ním kole.

Karolína Kouřilová 2. A

Alice Stašová