Návštěva premiéra čr Novinky

Závěrečné části jednání zástupců Krajské hygienické stanice Zlínského kraje, které probíhalo v aule naší školy se na pozvání vedení KHS zúčastnil premiér ČR Andrej Babiš, v doprovodu ministra zdravotnictví Vojtěcha Adama a hejtmana ZK Jiřího Čunka.
Naše studentky přivítaly hosty chlebem a solí v historic­kých zdravotnic­kých uniformách a uvedly je do auly. Tu proběhlo představení aktivit KHS a prezentace záměru rekonstrukce sídla instituce ve Zlíně. Přítomní zaměstnanci KHS následně s hosty diskutovali.
Také ředitel hostům krátce představil školu, vzdělávací obory, základní údaje o počtech absolventů a konkrétní kroky, které podnikáme k populari­zaci zdravotnic­kého vzdělávání a navýšení počtu žáků. V aule byli přítomni i žáci, studenti a zaměstnanci školy. Využili jsme také možnosti vznést dotazy na pana ministra zdravotnic­tví. Otázky se týkaly postavení vyšších odborných škol v systému zdravotnic­kého školství a o podpoře ze strany ministerstva. Dále pak představ MZ o navyšování kompetencí praktické sestry a např. jestli MZ zvažuje, jako další podpůrný krok, možnost placení odborné praxe žáků a studentů u poskyto­vatelů zdravotních služeb. Pozitivní odpověď pana ministra nás v tomto případě potěšila a budeme, spolu se studenty, doufat, že platby budou zavedeny v co nejkratší do­bě.

Hynek Steska