Netradiční mikulášská pohádka Novinky

V pondělí 5. prosince se skupina dobrovolníků vydala do tří mateřských školek se svou pohádkou O Červené Karkulce s doprovodem Mikuláše, čerta a andílka.
Pohádka byla vedena v netradičním stylu. Vlk byl vegetarián, kterého ztvárňovala Anna-Marie Bělíková (1. A), babička byla velice čilá bylinkářka, kterou ztvárňovala „Sis“ (Martina Škrabánková, 1. A). Dále samozřejmě krásná Karkulka (Aneta Večeřová, 1. A) a myslivec (Monika Matůšková, 1. A). Naši pohádku doplňovala i vypravěčka (Ester Malúšová, 1. A), která se na textu nejvíce podílela.
Když byla pohádka odehrána, tak přišel náš skvělý Mikuláš (Lumír Hečko, 1. A), který svým projevem velice zapůsobil nejen na nás, ale i na všechny děti. Po jeho pravici vždy stál andílek (Silvie Řehánková, 1. A) a po levici čert (Marek Polhoš, 1. A), kterému moc děkujeme, že se i po prvotní stydlivosti zapojil.
Všichni zúčastnění zazářili a děti i vychova­telky byly nadšené. Děti dostaly sladkosti v podobě čokoládových prasátek, adventních kalendářů a trochu i zdravějších dobrot, jako jsou třeba pomeranče. Už teď se těšíme na příští rok a na další pohádku.

Ester Malúšová, 1. A

Alice Stašová