Úspěch na soutěži záchranářů Rozkoš Rescue 2016 Novinky

Ve dnech 22. – 24. 4. 2016 se v okolí přehradní nádrže ROZKOŠ u České Skalice konalo tradiční soutěžní cvičení pro záchranáře Rozkoš RESCUE 2016, které je určeno pro dobrovolné složky záchranářů, střední a vyšší zdravotnické školy, vysoké školy, regionální záchranné služby, místní skupiny Vodní záchranné služby, horské služby a jiné složky IZS.

Letos se za naši školu této náročné akce zúčastnilo 7 studentů ze 3. ročníku oboru Diplomovaný zdravotnický záchranář, kteří vytvořili 2 soutěžní družstva. V průběhu 2 dnů plnili studenti soutěžní úkoly na celkem 20 stanoviš­tích, které absolvovali v denní i noční etapě. Na zdravotnic­kých stanovištích byly prověřovány jejich zdravotnické dovednosti a na technických stanovištích jejich fyzická připravenost a zručnost.

V silné konkurenci 33 týmů, včetně profi posádek, naši studenti vybojovali skvělé 10. místo (Zdenka Mlýnková, Ivo Fischer, Petr Pištělka) a cenné 26. místo (Bára Skopalová, Zuzana Maňáková, Petr Jelínek a Tomáš Kubina). Všem studentům blahopřejeme ke krásnému umístění a děkujeme za vzornou reprezenta­ci školy!

Video ze soutěže zde: https://www.youtube.com/watch?v=uCSfBDus8V0&feature=youtu.be

Andrea Bílková