Přednáška o dárcovství kostní dřeně Novinky

V pátek 20.11. 2015 proběhla v aule naší školy přednáška na téma Dárcovství kostní dřeně. V průběhu hodinové přednášky se žáci 4. ročníků SZŠ oboru vzdělání Zdravotnický asistent a studenti 1. ročníků VOŠZ oborů vzdělání Diplomovaný zdravotnický záchranář a Diplomovaná všeobecná sestra dozvěděli informace o významu dárcovství kostní dřeně, o podmínkách vstupu do registru dárců kostní dřeně a jeho organizaci. Přednášejí­cími byli vzácní hosté – paní Zdeňka Wasserbau­erová z Nadace pro transplantaci kostní dřeně a pan Jiří Daněk z Otrokovic.

Paní Zdeňka Wasserbau­rerová, osobnost města Otrokovice 2015 a vítězka letošní prestižní ceny VIA BONA za filantropii v České republice v kategorii Srdcař roku, se osvětě a přednáškám na uvedené téma věnuje již 18 let a do registru získala více jak 7700 osob. Pan Jiří Daněk, držitel pamětní medaile hejtmana Zlínského kraje, který před 7 lety daroval kostní dřeň a je pravidelným dárcem krve, seznámil naše žáky a studenty s průběhem vlastního odběru kostní dřeně a se svými osobními motivy pro vstup do registru.

Zájemci o vstup do registru dárců kostní dřeně se mohou dostavit v úterý 8. 12. 2015 od 7.00 do 9.00 na Hematologicko-transfuzní oddělení Krajské nemocnice T. Bati, a.s.

Andrea Bílková